A családját fenyegette Szabó Zsolt annak a férfinek, aki az Üllői Sportliget Lakópark Víziközmű-társulatának kétes pénzügyeivel kezdett foglalkozni. Szabó akkor a társulás ügyvezetője volt, jelenleg az Üllői Városüzemeltetés vezetője, valamint Gyömrőn önkormányzati képviselő.

Az áltlátszó.hu írt ma terjedelmes cikket arról, hogy a még 2006-ban létrejött társulás 222 millió forint hitelt vett fel, melyre az üllői önkormányzat vállalt kezességet. A pénzt hivatalosan kizárólag a Sportliget lakópark területén közmű- és ivóvízhálózat kiépítésére, üzemeltetésére, valamint a csapadékvíz elvezetésének megoldására költhették volna. A társulás ehhez képest más feladatok elvégzését is vállalta, ám ehhez a tagok, vagyis a lakópark ingatlanjainak tulajdonosai nem járultak hozzá. Ráadásul a tulajdonosok folyamatosan fizették a vízi közmű hozzájárulást is, ám az ígért fejlesztések rendre elmaradtak.

A felvett összeget a társulat néhány hónap alatt 2007-ben el is költötte, a következő 5-8 évben pedig nem történt valós fejlesztés a lakóparkban.

Fricsovszky-Tóth Péter ingatlantulajdonos nem értett egyet a társulás átláthatatlan működésével, ezért aláírásokat kezdett gyűjteni, hogy Őt válasszák meg a társulás elnökének. Mikor összegyűlt a kellő támogatás, tervéről tájékoztatta a képviselő-testületet, és a társulás önkormányzati vezetését.

Ezt követően hívta Őt be a polgármesteri hivatalba társulás ügyvezetője Szabó Zsolt. A hivatalban Kissné Szabó Katalin polgármester fogadta, aki arra hivatkozva, hogy szól a többieknek kiment a szobából, és már nem is tért vissza. Így hárman maradtak bent: Fricsovszky, Szabó Zsolt, és az önkormányzat ügyvédje, Szikora Gábor.


Szabó Zsolt (forrás: Szabó Zsolt hivatalos facebook oldala)Szabó már a megbeszélés elején elkérte a mobiltelefonokat, ám Fricsovszky egy rejtett kamerával rögzítette a beszélgetést. A felvételek alapján előbb Szikora mondja azt neki, hogy ha keresztül viszi a tervét, akkor „valószínűleg sokan tennék a torkodra a kést”, majd hozzáteszi: „egyébként végső soron az is lehet, hogy én tenném”.

Nem sokkal később Szabó Zsolt azt mondja: „Ha te egy forinttal is csökkenteni akarod, és kevesebbet akarsz fizetni, mint társulati elnök, neked véged van, a családoddal együtt”.  Szabó azt is kifejti, hogy ha Fricsovszky-Tóth lesz a víziközmű-társulat elnöke, akkor az önkormányzat be fogja perelni a teljes hitelállományra vonatkozóan, ami akkor körülbelül 220 millió forint volt. Ehhez a hitelhez vállalt készfizető kezességet az önkormányzat, amit a férfi elmondása szerint a lakóparkkal akartak kifizettetni.

Fricsovszky-Tóth az „erős presszionálás hatására” visszalépett az elnöki poszttól, ám feljelentést tett zsarolás miatt. Az ügyben az átlátszó információi szerint a Pest-megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz.

A kabrió mercedessel közlekedő, rendre drága borbálokon részt vevő Szabó Zsolt jelenleg az Üllői városfejlesztő cég ügyvezetője, valamint a gyömrői képviselő-testület tagja. Ezen felül a gyömrői Lecsófesztivált is szervező Kulturiszt Egyesület elnöke, valamint a Gyömrői Horgász Egyesület vezetője is.  Ironikus módon mostanában Számít6sz Rám címmel szervezett előadásokat Gyömrőn.


Kerestük Szikora Gábort, a beszélgetésen részt vevő ügyvédet, aki telefonon annyit közölt: nem kéne nekünk kérdéseket feltenni, majd letette a telefont.

Kíváncsiak lettünk volna Kissné Szabó Katalin polgármester álláspontjára, illetve hogy tudott-e a megbeszéléseken elhangzottakról. A titkárságán azt mondták, a polgármester tárgyal, de amint tud visszahív minket. Nem sokkal később a titkárnője azt közölte: mivel hivatalos eljárás van folyamatban, annak lezárultáig nem kívánnak nyilatkozni az ügyben.

Az ügy kulcsszereplőjét, vagyis Szabó Zsolt többször is kerestük, telefonja folyamatosan foglaltat jelzett.
06:00, 12:00, 18:00, 20:19 - Gyömrő Info Magazin
06:14, 12:14, 18:14, 20:33 - Önkormányzati félóra - dr.Mezey Attila
06:39, 12:39, 18:39, 20:59 - Az orvos válaszol 9.rész
06:47, 12:47, 18:47, 21:06 - Sporttárs -Klampár Tibor
07:20, 13:20, 19:20, 21:40 - Egy falat kenyér és egy csipetnyi szó: Falusi Mariann
07:48, 13:48, 19:48, 22:07 - Gyere ahogy vagy!