Május 21-én csütörtökön este tartotta a szezon utolsó edzését a Gyömrő VSK női kézilabda csapata. Az NB II déli csoportjának negyedik helyén végzett együttes tagjai az Ignácz Ilona Városi Sportcsarnokban mondhatni egy laza levezető edzésen vehettek részt, amibe a foci is belefért. A jó helyezés nagyban köszönhető a fantasztikus tavaszi szezonnak. A lányok a bajnokság ezen szakaszában 8 győzelem mellett 1 döntetlent értek el, és csupán kétszer hagyták el vesztesen a pályát. Az őszi szezonban azonban látványosan gyengébben teljesítettek, hiszen négy győzelem mellett hat vereség és egy döntetlen volt a mérleg. Baranyai Pál vezetőedzőt arról faggattuk, vajon mi az oka a hatalmas javulásnak?

Baranyai Pál: Ősszel valóban gyengén teljesítettünk. Télen sikerül megerősíteni a keretet, hiszen érkezett két játékos a vasasból. Deme Tímea és Forgács Szimonetta is nagy erősítést jelentett, hiszen segítségükkel sikerült kicsit tehermentesíteni Valenta Esztert és Török Rékát. Támadásban nőttek a variációs lehetőségeink, így előre játékban eredményesebbek lettünk. Védekezésben is váltottunk, új formációt gyakoroltunk be. A kilépős, zavaró védekezéssel sikerült több ellenfelünket is meglepnünk, mivel mi emberemlékezet óta hatos falat védekeztünk. Azt hiszem ezek voltak a tavaszi sikeres szereplés kulcsai.

Összességében mennyire elégedett a szezonnal, és a negyedik hellyel?

B.P.: Annak tükrében, hogy ősszel még a nyolcadik helyen álltunk, a negyedik hely remek eredmény. Ha tavasszal megvertük volna a Dabast, akkor most bronzérmesek vagyunk, tehát még így is reális esélyünk volt a dobogóra. Szerintem a realitás az, amit tavasszal produkáltunk. A csapat sokat fejlődött, mentális területen is. Nem véletlen, hogy több olyan mérkőzésünk is volt, amikor vesztett állásból tudtunk fordítani, vagy épp egyetlen góllal nyertünk. De említhetem az utolsó, Érd II elleni meccset is, ahol öt másodperccel a vége előtt egyenlítettünk. Jó a közösség, van tartása a csapatnak. Összességében tehát elégedett vagyok.

Jelen állás szerint mennyire tudják együtt tartani a keretet? A vasas kölcsönjátékosaira a következő szezonban is számíthat?

B.P.: A célom az, hogy a csapat együtt maradjon. Ami biztos, hogy francia kapusunk távozik, mivel hazautazik Franciaországba. Komoly munka lesz őt pótolni, hiszen egy remek játékosról beszélünk. Másik kapusunk, Meggyesi Orsi is jól védett tavasszal, de szükség van még egy jó képességű kapusra. A vasassal tárgyalásban állunk, 80% az esély, hogy mindkét játékosuk maradhat a következő szezonra is. Illetve még egy vasas játékos érkezhet hozzánk. Egy-két posztra szeretnék embert hozni. Beállóban Török Rékát mindenképp tehermentesíteni kell. Szerencsére jó pozícióban vagyunk, és időnk is van a megfelelő erősítésekre. Hamarosan úgyis megindul a vándorlás, minden játékos nézi, hogy hol milyen célok és lehetőségek vannak. Nem kizárt, hogy riválisainktól is tudunk igazolni.

Milyen célokkal vágnak majd neki a következő bajnokságnak?

B.P.: A Dunaújváros KKA II most feljutott az NBI/B-be, míg más utánpótlás csapat nem érkezik a csoportunkba. Az NBI/B-ből kieső gárda szerintem nem lesz jelentős tényező a következő szezonban. Mindezek tükrében én a bajnoki aranyérmet tűzöm ki célul. Ha a tervek szerint tudunk még erősíteni, és a tavaszi arcunkat mutatjuk az egész szezonban, akkor ez teljesen reális lehet. Az Érd II-vel biztosan kemény és parázs meccseket játszunk majd, de bízom a csapatomban. A képességeink és a csapategység alapján bajnokesélyesek lehetünk. Egyébként sem nyertem még női csapattal NBII-es aranyérmet, épp itt lenne az ideje! (Két évvel ezelőtt úgy jutottak fel az NBI/B-be, hogy a második helyen végeztek, de a bajnok Érd II nem vállalta a magasabb osztályt – a szerk.)

A körülmények mennyire biztosítottak a következő szezonra?

B.P.: Teljes mértékben! A csarnokunk az elmúlt három év fejlesztései nyomán kimagasló színvonalú, minden adott a sikeres szerepléshez. A TAO-s pénzeknek köszönhetően gazdaságilag is stabil lábakon állunk, tényleg csak rajtunk múlik, hogy elérjük-e a céljainkat.

06:00, 12:00, 18:00, 21:56 - Gyömrő Info Magazin
06:17, 12:17, 18:17, 22:13 - Önkormányzati félóra - Gyenes Levente
06:46, 12:46, 18:46, 22:42 - Szemtől szemben - dr. Szűcs Lajos
07:15, 13:15, 19:15, 23:11 - Könyves percek
07:34, 13:34, 19:34, 23:30 - 20 éves a város - Gyömrő
09:07, 15:07, 21:07, 01:03 - A doktor
09:14, 15:14, 21:14, 01:10 - Honvéd 7.
09:25, 15:25, 21:25, 01:21 - Gyere ahogy vagy!!