Október 31-én szombaton egész délután kézilabda-csapatoktól volt hangos a gyömrői Ignácz Ilona Városi Sportcsarnok. A gyömrői férfi és női csapat is pályára lépett, igen sikeresen: 3 gőzelem és egy döntetlen a mérleg.

A hölgyek kezdték a kézilabda-délutánt, akik az NBII 5. fordulójában a Szigetszentmiklós csapatát látták vendégül. Az előjelek és az eddigi forma alapján a mérkőzés toronymagas esélyesei a vendégek voltak, akik eddig mind a négy mérkőzésüket megnyerték. Ám az eddig botladozó, csak 2 pontot gyűjtő gyömrői együttest igencsak összekapta Baranyai Pál vezetőedző. Ennek köszönhetően az első félidő feléig fej-fej mellett mentek a csapatok, egyik fél sem tudott komolyabb előnyre szert tenni. A félidő utolsó tíz perce azonban a vendégeké lett, miközben a gyömrői csapat széthullani látszott. A félidő végén már hat góllal is vezettek a szentmiklósiak, végül négy gólos előnnyel mehettek szünetre. A hazai edző fő problémája a Szigetszentmiklós két toronymagas átlövőjének semlegesítése volt, akik szinte minden lövésükből betaláltak. Ha nem is csodaszert, de megoldást sikerült találni a „problémára”, mivel a második félidőben már kevesebb lehetősége volt a vendég átlövőknek. A gyömrői csapat játék ismét feljavult, és ledolgozták hátrányukat. A két fiatal játékvezető mindent megtett a hangulat fokozása érdekében, az edzők felváltva reklamáltak egy-egy kétes ítéletet követően. A mérkőzés utolsó tíz percének döntetlennel indultak neki a csapatok. A fáradtság jelei már mindkét oldalon megmutatkoztak, de mindig volt valaki, aki át tudott lépni a holtponton.  Ilyen volt például a gyömrőieknél Török Réka, aki végig küzdötte a hatvan percet, majd a mérkőzés egyik kulcsszituációjában egészen elképesztő gólt szerzett. Ziccerét hárította a vendégek kapusa, ám a felpörgő labda úgy esett vissza a pályára, hogy a felső kapufa segítségével bepattant a kapuba. A kapus nem hitt a szemének, a hazai lelátó tombolt, a vendégek pedig azt reklamálták, hogy a visszapörgő labda a hálótartóhoz ért. A játékvezetők a gólt (jogosan) megadták, míg a vendég edzőnek sárga lapot adtak magánszámáért. A hazaiak vezetést szereztek, ám előbb szimpla emberhátrányba kerültek – ekkor egyenlítettek a vendégek – majd egy újabb kiállítás miatt kettős emberhátrányban kellett támadniuk. Baranyai Pál ekkor időt kért, majd lehozta kapusát, helyére pedig mezőnyjátékost küldött, egyértelművé téve, hogy a Gyömrői együttes ezt a mérkőzést meg akarja nyerni. Tíz másodperc volt hátra a mérkőzésből, és bár a hazai figura nem jött be, még egy időntúli szabaddobáshoz odaállhatott Hegedűs Sarolta. Át is dobta a rosszul felálló vendégek kezei fölött a labdát, ám szerencséjükre a kapusuk a helyén volt, bravúrra hárítani tudott. Így egy izgalmas és jó színvonalú mérkőzésen végül meglepetésre, de teljesen jogosan szerzett pontot a gyömrői csapat. Négy megszerzett pontjukkal a hetedik helyen állnak a bajnokságban, míg a Szigetszentmiklós kilenc ponttal a második.

Kézilabda NBII női déli csoport, 5. forduló:

Gyömrő VSK – Szigetszentmiklós NKSE 29-29

 

Kézilabda NBII női junior déli csoport, 5. forduló:

Gyömrő VSK – Szigetszentmiklós NKSE 43-16

A junior csapat kiváló teljesítményt nyújtva mind az öt mérkőzését megnyerve 10 ponttal áll a második helyen a jobb gólkülönbséggel rendelkező Gárdony-Pázmánd mögött.

 

Férfiak

Az izgalmas női mérkőzés után a férfiak léptek pályára, akik egyértelmű favoritjai voltak a Dunaharaszti MTK elleni mérkőzésnek. Ez az egész mérkőzésen érezhető is volt, hiszen végig vezetett a hazai együttes. A sok hibával, időnként elképzelés és taktika nélkül játszó vendégek kicsit el is altatták a hazai alakulatot, akik olykor ellenfelük szintjére estek le, így nem igazán beszélhettünk színvonalas összecsapásról. A mérkőzés nagyjából úgy zajlott, hogy előbb elment 4-5 góllal a hazai csapat, majd a vendégek felzárkóztak. A kérdés csak az volt, hogy meddig bírják erővel. Már az első játékrész végén is elfáradni látszottak a vendégek, akiknek jól jött a szünet. Ennek ellenére a második félidőben sem forgott veszélyben a hazai győzelem, amely végül hét gólos lett. Azért a szurkolók láthattak néhány gyönyörű megoldást is, a kevés szép jelentben legtöbbször a vendégek egykori kiválósága, a ma már 46 éves Jose Savon volt a főszereplő. Szép gólok, élményszámba menő passzok jellemezték, na meg rengeteg reklamálás. Savon az egykori „kubai nagy generáció” tagjaként érkezett hazánkba, egyebek mellett a magyar válogatottban is kimagaslóan teljesítő Pérez Carlosszal, illetve Diaz Ivoval. Bár gyorsasága érthető módon már rég megkopott, technikai tudása még mindig kimagasló. De érdemben Ő sem tudta megakadályozni, hogy a gyömrői csapat magabiztos győzelmet arasson. Az újabb két pontnak köszönhetően 10 ponttal a harmadik helyen áll a Gyömrő VSK együttese.

 

 

Kézilabda NBII férfi északi csoport, 7. forduló:

Gyömrő VSK – Dunaharaszti MTK 30-23   

 

Kézilabda NBII junior férfi északi csoport, 4. forduló:

Gyömrő VSK – Dunaharaszti MTK 32-22

 

A férfi junior csapat három győzelemmel és egy vereséggel a negyedik helyen áll.

A férfi együttes legközelebb november 7-én lép pályára, méghozzá a bajnokságot 100%-os teljesítménnyel vezető Heves otthonában. A női együttes viszont csak november 14-én játszik legközelebb, akkor a Gárdony-Pázmánd csapatát fogadják majd.

06:00, 12:00, 18:00, 20:59 - Gyömrő Info Magazin
06:13, 12:13, 18:13, 21:13 - Önkormányzati félóra - Gyenes Levente
06:40, 12:40, 18:40, 21:39 - Szemtől szemben - Hajdú András
07:12, 13:12, 19:12, 22:11 - Könyves percek
07:34, 13:34, 19:34, 22:34 - A doktor
07:41, 13:41, 19:41, 22:47 - Honvéd 7
07:52, 13:52, 19:52, 22:54 - Sporttárs - Tóth József
08:29, 14:29, 20:29, 23:30 - Gyere ahogy vagy!!