Hiába vezetett hat góllal is a Gyömrő VSK női csapata a Vecsés ellen az NBII-es kézilabda bajnokság rangadóján, a végén mégis a vendég vecsésiek örülhettek a két pontnak. Újabb gyömrői összeomlás. 

Mindkét csapat kiemelten várta az összecsapást, hiszen régre visszanyúló története van a „szomszédvárak” csatájának. Az idei szezonban egyik együttes sem szerepel valami fényesen, hiszen a házigazda Gyömrőiek csupán 10 pontot gyűjtve a hetedik helyen álltak, míg a vendégek öt ponttal a nyolcadik helyen szerénykedtek.  

A mérkőzés nyögvenyelősen indult, a sok hiba mellett három és fél percet kellett várni az első gólra, amit a hazai együttes szerzett. Az első 15 perc egyértelműen a gyömrői csapaté volt, remek és erőszakos védekezésüknek köszönhetően csak három gólt kaptak, így 7-3-as vezetést mutatott az eredményjelző a 16. percben. Ez a különbség az egész félidőben jellemző volt: 4-5 góllal végig vezettek a gyömrőiek, sőt már hattal is mentek, amikor erőre kapott a vendég együttes. Ez az erő arra volt elegendő, hogy egy utolsó másodperces találatnak köszönhetően csak három gólos gyömrői előnnyel vonuljanak szünetre a csapatok.

A második játékrészre változtatott a Vecsési csapat edzője, magas játékosokat vitt be középre, ezzel nehezítve a hazaiak támadásait. Ez be is jött, szenvedett a gyömtői csapat, alig-alig találtak kapuba. A vecsési csapatban azonban elkapta a fonalat Forgács Szimonetta, aki nemrég épp a Gyömrő VSK-ból igazolt Vecsésre, és sorban lőtte az átlövés gólokat. A félidő derekán a mérkőzésen először átvette a vezetést a vendég gárda, és a hazai időkérés ellenére sem jött lendületbe a gyömrői csapat. Bár sikerült egyenlíteni, de meglépni mégsem tudtak, dacára a kettős emberelőnynek. A vendégek itt már elhitték, hogy megnyerhetik a meccset, több játékosuk extázisban játszott, míg a hazaiak tanácstalanul mozogtak a pályán. Az utolsó három percben teljesen megtört a hitehagyottnak tűnő hazai együttes, és végül négy gólos vereséget szenvedtek. A bajnokságban nem először fordul elő a Gyömrőiekkel, hogy biztos vezetés után valami megtörik, és vereség lesz a vége. Baranyai Pál érthetően feldúltan és csalódottan nyilatkozott.  Baranyai Pál vezetőedző, Gyömrő VSK: Egészen egyszerűen nem hiszem el, ami ma megint történt! Tisztában voltunk vele, milyen taktikával kell játszani, ami az első félidőben tökéletesen működött is. Végig vezettünk, a védekezésünk kifejezetten jó volt. Aztán a második félidőben megint szétestünk, olyan dolgokat műveltünk a pályán, amit nem értek. Az időkérésnél elmondtam, mit kell csinálni, hogyan reagáljunk az ellenfél változtatásaira. Ebből a lányok a pályán semmit nem valósítottak meg. Két méteres játékos fölött akarunk átlőni, null szögből meg keresztbe lőjük a labdát a kapu előtt?! Persze mondhatnám, hogy sok a sérült, vagy hogy a junior játékosok nem bírnak két meccset végigjátszani egymást után a junior és felnőtt csapatban. Sajnos több játékosom is gyengén játszott, mélyen a tudása alatt. Tanácstalan vagyok, nem tudom mit kellene csinálnunk ez ellen a mentális mélypont ellen. Örök igazság, hogy nem lehet egy teljes csapatot lecserélni, csak az edzőt.   Női kézilabda NBII. déli csoport, 13. forduló

Gyömrő VSK – Vecsés Kombi Express 20-24   

A bajnokság állása a két csapatot tekintve nem változott: a Gyömrő 10 ponttal a hetedik, míg a Vecsés héttel a nyolcadik helyen áll.
06:00, 12:00, 18:00, 20:59 - Gyömrő Info Magazin
06:13, 12:13, 18:13, 21:13 - Önkormányzati félóra - Gyenes Levente
06:40, 12:40, 18:40, 21:39 - Szemtől szemben - Hajdú András
07:12, 13:12, 19:12, 22:11 - Könyves percek
07:34, 13:34, 19:34, 22:34 - A doktor
07:41, 13:41, 19:41, 22:47 - Honvéd 7
07:52, 13:52, 19:52, 22:54 - Sporttárs - Tóth József
08:29, 14:29, 20:29, 23:30 - Gyere ahogy vagy!!