Ma délután állófogadást tartott az önkormányzat a Gyömrő VSK bajnoki címet szerzett junior női együttese tiszteletére. A csapat minden meccset megnyert, csupán egyetlen vereségük volt a szezonban. 

Az NBII. déli csoportjában szereplő együttes az utolsó fordulóban biztosította be a bajnoki címet, miután 52-1-re megverték a Dunavarsányt. A gyömrői lányok az egész szezonban kiválóan teljesítettek, és végig kiélezett küzdelmet vívtak a Gárdony-Pázmánd csapatával, akik végül a két pont hátránnyal a második helyen zártak. Éppen tőlük szenvedte el egyetlen vereségét a bajnokcsapat, még tavaly november 14-én. Sem előtte, sem utána nem vesztettek pontot a gyömrői lányok, sőt: a legtöbb gólt ők dobták a szezonban (599), és a legkevesebbet kapták, szám szerint 283-at. A gólkirálynői címet és egy gyömrői hölgy, Balogh Bettina szerezte meg, 158 találattal.

Mindezek tükrében Gyenes Levente polgármester a csapatot köszöntve elmondta, hogy nem csak maguknak, hanem az egész városnak nagy büszkeséget és örömet okoztak remek szereplésükkel. Hozzátette: hosszú évek kemény és áldozatos munkája van a siker mögött, és reményét fejezte ki, hogy a jövőben hasonló szép eredményeket tud elérni a Gyömrő VSK minél több együttese. A polgármester kiemelte, Valenta Eszter és Volcz Ákos utánpótlás edzők kezei alatt több mint 200 gyermek sportol a különböző korosztályos együttesekben a szivacskézitől kezdve egészen a junior csapatokig.
Junior bajnokok a Művészeti Központban


Baranyai Pál a Gyömrő VSK elnöke ismét gratulált a csapatnak. Remélem hamarosan lehetőség lesz egy klasszikus szökőkutas fürdésre, mert ez azt jelenti, felnőtt bajnoki címet nyert a csapat – reménykedett az egyesület vezetője. Az alapok és a szakmai munka ehhez adott – tette hozzá.

Valenta Eszter utánpótlás-vezető köszönetet mondott a játékosoknak a kemény munkáért. Mint mondta, az elmúlt években átéltek rossz és nehéz pillanatokat, de most csakis a jó dolgok munkálkodnak mindenkiben. Ebből kívánt még nagyon sokat a következő évekre.

A beszédek után Gyenes Levente oklevelet adott át a játékosoknak, valamint serleget a gólkirályi címet nyert Balogh Bettinának. A hivatalos ünneplés után kötetlen beszélgetés mellett fogyasztották el a jól megérdemelt hidegtálakat a játékosok.   


Gyenes Levente polgármester, Valenta Eszter, Balogh Bettina és Volcz Ákos
06:00, 12:00, 18:00, 19:46 - Gyömrő Info Magazin
06:27, 12:27, 18:27, 20:13 - Az orvos válaszol 15.rész
06:34, 12:34, 18:34, 20:21 - Háttérben 18.rész - Oltárc (ism.)
07:17, 13:17, 19:17, 21:04 - Gyere ahogy vagy!