Nagy küzdelemben, feszült hangulatú mérkőzésen győzte le a listavezető Tatabánya együttesét a Gyömrő VSK férfi kézilabda csapata az NBII 9. fordulójában.

Vasárnap délután a gyömrői Ignácz Ilona Városi Sportcsarnokba látogatott az NBII északi csoportját vezető Grundfos Tatabánya U23-as csapata. Az első osztályú csapattal rendelkező egyesület második vonala is erősnek mondható: eddig egyetlen mérkőzést veszítettek csupán. A hazaiaknak minden pontra nagy szükségük van, hogy a középmezőnyhöz kapaszkodjanak, így nagy elánnal kezdték a mérkőzést. Azt a mérkőzést, melyen egy igazi sztár is tiszteltét tette: ott ült ugyanis a lelátón a 165-szörös brazil válogatott világbajnok jobbszélső, Alexandra do Nascimento, aki számos európai élcsapatban megfordult, jelenleg a Vác játékosa. Megjelenése nem volt meglepő, hiszen a 2012-ben az év játékosának választott hölgy élete párja a Gyömrő VSK csapatában játszik. A chilei Martinez Patricio Andres néhány hete csatlakozott a csapathoz, ahol azonnal húzójátékossá vált. Ezen a mérkőzésen is kulcsszerepet kapott, több okból is.

A gyömrői csapat nagyon koncentráltan kezdte a mérkőzést, talán meg is lepték az előzetesen esélyesebbnek tartott ellenfelüket. Az első játékrészben egyik csapat sem tudott ellépni a másiktól, a félidőben két gólos hazai vezetést mutatott az eredményjelző. (14-12)


A második játékrész aztán több izgalmas pillanatot is hozott. A gyömrői csapat extázisban játszott, a félidő felére 5-6 gólos előnyre tettek szert. Ezt néhány tatabányai játékos nehezen viselte, így fordulhatott elő, hogy egyikük „menj haza Afrikába!” kiáltást intézett a gyömrőiek chilei légiósa felé. A kialakult szópárbajt kevés sikerrel próbálta kordában tartani a női bíró páros, majd a lelátói „kritikára” válaszul a vendégek játékosa mutogatni is kezdett. Ekkor megkapta jogos kiállítását, amit viszont az edzője vett zokon, aki magából kikelve üvöltözött előbb a zsűri asztallal, majd a hazaiak kispadjával. Nem sok hiányzott a két szakvezető közötti tettlegességhez, amit végül az ellenőrök tudtak megakadályozni. A több perces közjáték után hiába került kettős emberelőnybe a gyömrői együttes, ezt nem tudták kihasználni, nem nőtt az előny. A Tatabánya időt kért, védekezést változtattak, és kikapcsolták a gyömrői Patricio Andrest. Ezt meg is érezte a csapat, a vendégek egy gólra zárkóztak fel. Ám egyenlíteni nem sikerült, mert rendezték a sorokat a hazaiak, akik szinte végig vezetve a mérkőzésen megérdemelt győzelmet arattak. A GYVSK jelenleg a kilencedik a bajnokságban.

Férfi kézilabda NB II. északi csoport, 9. forduló:

Gyömrő VSK – Grundfos Tatabánya-Budaörs U 23     30-27 (14-12)

Gyömrői góllövők: Eöry András 3, Hartung Péter 5, Antal Dániel 2, Szabó Viktor 6, Bakos Tamás 8, Martinez Patricio Andres 4, Kanizaj Nebojsa 1, Szabó Ákos 1

Baranyai Pál vezetőedző, Gyömrő VSK: Az eddigi legfegyelmezettebb játékot produkálta ma a csapat. Az utasításokat betartották, nagyon nagyot küzdöttek egy borzasztóan erős ellenféllel szemben, akik bár termetre nem voltak nagyok, de annál gyorsabbak és fürgék. A második félidőben volt egy hullámvölgyünk, amikor a vendégek védekezést is váltottak, de erre még időben tudtunk reagálni. Összességében megérdemelten nyertünk. Még két meccsünk van az őszi szezonból, szeretnénk győzelmekkel zárni az évet. Valóban volt egy kis szópárbaj a kispadnál, őszintén szólva nem is értettem a kolléga problémáját. De ez nem is számít, sok sikert kívánok nekik!A férfi junior csapat is emlékezetes meccset játszott. Az első félidőben gyengén kézilabdázva kerültek hat gólos hátrányba, ami akár több is lehetett volna. (10-16) Aztán a szünetben sikerült rendet tenni, a második 30 percre szinte egy másik csapat jött ki. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a 9 gólig jutó Striczki Róbert vezetésével végül 27-26-ra nyerni tudtak, így továbbra is a negyedik helyen állnak.Férfi kézilabda junior NB II. északi csoport, 8. forduló:

Gyömrő VSK – Grundfos Tatabánya KC-Budaörs 27-26 (10-16)

Gyömrői góllövők: Striczki Róbert 9, Molnár Péter 6, Oláh Bence 4, Richter Bence 4, Gáspárdy Zsolt 2, Márkus János 2
06:00, 12:00, 18:00, 21:51 - Gyömrő Info Magazin
06:12, 12:12, 18:12, 22:04 - Önkormányzati félóra - Horváth István
06:36, 12:36, 18:36, 22:27 - GyömrőSínház - Vörös bestia (ism.)
08:41, 14:41, 20:41, 00:33 - Gyere ahogy vagy!!