Újabb fordulón vannak túl a gyömrői kézilabda csapatok. A férfiak ezúttal vereséget szenvedtek, míg a nők ismét nyertek, és a dobogóra léptek fel. 


A múlt heti fantasztikus győzelem után szombaton Csömörre látogatott a felnőtt férfi együttes. A két csapat egymás mögött helyezkedett el a tabellán, így igazi alsóházi rangadóra volt kilátás, nem mellékesen pedig borzasztóan fontos két pontért csatázhattak a felek. A gyömrői szakvezetés előre feltérképezte a hazaiakat, így egész héten készültek a beállós játékukra is. Ennek ellenére éppen ezzel gyűlt meg a baja a gyömrői csapatnak, képtelenek voltak tartani a csömöri gárda nagytermetű belső emberét. Ha labdához jutott – márpedig ez általában sikerült – vagy gólt dobott, vagy büntetőt harcolt ki. A 60 perc során 17(!) hétméterest kaptak a hazaiak, ami vélhetően rekord közelinek számít. Az első játékrészben ennek ellenére végig vezetett a vendég együttes, a szünetben 11-13-at mutatott az eredményjelző. A második 30 percben aztán elfogyott az első félidő kevés lendülete is, ötlettelenné váltak a vendégek. Ez köszönhető annak is, hogy a csömöriek jól vették ki a játékból a chilei Patricio Andrest, aki így nem tudott szervezni, irányítani. A hazaiak pedig az üzembiztosan értékesített büntetőikkel gyakorlatilag megnyerték a mérkőzést. Vélhetően ez az elszalasztott két pont nagyon fog még hiányozni a Gyömrőieknek a bajnokság végén.

Férfi kézilabda NBII északi csoport, 10. forduló:

Csömöri SSZN Kft. – Gyömrő VSK 29-27 (11-13)

Baranyai Pál vezetőedző (Gyömrő VSK): Egész héten készültünk a hazaiak játékából. Pontosan tudtuk mit fognak csinálni, mint ahogy azt is, hogy erre nekünk mi lesz a játékunk. Ehhez képest szinte semmit nem valósított meg a csapat a megbeszéltekből. Az első félidőben még vezettünk, de akkor sem játszottunk jól. A második játékrész pedig még rosszabb lett. A töredékét nem hoztuk annak a játéknak, amivel egy hete megvertük a listavezetőt. Fele olyan jó játékkal ma itt nyerni tudtunk volna. Néhány játékos hozzáállásával elégedetlen vagyok, nem nagyon érezték ennek a meccsnek a jelentőségét. Erről is beszélgetni fogunk.A férfi junior csapat hősiesen küzdött a bajnokságban eddig csupán egyetlen vereséget számláló korosztályos Csömöri csapat ellen. Az első félidő végén még vezettek is, (11-13) de a második játékrészben már elfáradtak. Így bár volt esély a bravúros pontszerzésre, végül csak a tisztes helytállás maradt.

NBII-es Férfi junior kézilabda bajnokság északi csoport, 10. forduló:

Csömöri SSZN Kft – Gyömrő VSK 22-20 (11-13)Női csapatok: bravúrgyőzelem és dobogós hely

A női együttes Ceglédre látogatott, ahol a hazai pályán addig még veretlen kék cápákkal csaptak össze. Igazi rangadó volt ez a mérkőzés, hiszen a Gyömrői csapat idegenben még veretlen volt, így jó esély volt arra, hogy valamelyik sorozat megszakad. De hogy melyik, azt nem hogy az utolsó percig, de még utána sem lehetett tudni… Az már az első percekben látszott, hogy jól felkészült egymásból a két csapat. A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, majd a hazai időkérést követően változott egy kicsit a játék képe. A gyömrői védelem nem működött rosszul, de a támadójáték döcögött. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, ezt a félidei eredmény is mutatja: 9-9. A második játékrészben a teltházas Ceglédi Sportcsarnokban, pattanàsig feszül volt a hangulat: rengeteg szabálytalanság és technikai hiba jellemezte mindkét csapat játékát, de a hazaiak a 38. percre el tudtak lépni öt góllal.  Ekkor a Gyömrői időkérést követően úgy tűnt, sikerült rendet tenni a vendég fejekben. A csapat egy emberként küzdve , minden még rendelkezésre álló energiáját mozgósítva araszolt közelebb, s közelebb ellenfeléhez. Az 55. percben újra döntetlen volt az állás. Időkérés időkérést követett, mindkét oldalon próbáltak az edzők valami kis pluszt adni a játékhoz. Hihetetlen kiélezett végjátékban, egy utolsó pillanatban kiharcolt büntető időn túli értékesítése hozta meg a Győmrői sikert! A Volcz Ákos vezette csapat megőrizve ezzel idegenbeli veretlenségét,elsőként tudott a Gál József Sportcsarnokban felülkerekedni a Ceglèd csapatán! Ezzel a hatalmas "skalppal" pillanatnyilag hármas holtversenyben a tabella 1-3. helyén áll.


Női kézilabda NBII déli csoport, 10. forduló:

Ceglédi Kék Cápák – Gyömrő VSK 19-20 (9-9)

Gyömrői góllövők: Valenta E. 8, Kozma D. 4,Balogh B. 3 ,Joó K. 2, Kaltenecker A.1, Horvàth V. 1, Baunoch N. 1Ezúttal a listavezető gyömrői junioroknak sem volt könnyű dolga. A felnőtt mérkőzés lefújását követően, annak eredménye miatt finoman fogalmazva sem "közönség kedvenc" Gyömrői lányok hatalmas füttykoncert közepette léphettek újra pályára. Az első félidőben minden szituációban érezni lehetett a bizonytalanságot, de ha nyögvenyelősen is, csak sikerült a pihenőre 5 gólos előnnyel menni. (11:16) A második félidőben már a közönség sem tudott olyan nyomást gyakorolni a fiatalokra, hogy meginogjanak. Nagyon jó kapusteljesítménnyel, végül realizálódni látszott egy újabb fölényes győzelem. A két pontnak köszönhetően továbbra is 100%-os teljesítménnyel áll a gyömrői csapat a tabella élén.Női kézilabda junior NB II déli csoport, 9. forduló:

Ceglédi Kék Cápák – Gyömrő VSK 19:31 (11-16)Legjobb gyömrői góllövők: Horváth V. 6, Joó K. 6, Hrutka B. 4,
06:00, 12:00, 18:00, 20:24 - Gyömrő Info Magazin
06:23, 12:23, 18:23, 2048 - Szemtől szemben - Alföldi Róbert
06:47, 12:47, 18:47, 21:11 - Az orvos válaszol 20. rész
06:54, 12:54, 18:54, 21:18 - Sporttárs :Szőke Gábor
07:26, 13:26, 19:26, 21:51 - Egy falat kenyér... - Dénes Tamás
07:53, 13:53, 19:53, 22:18 - Gyere ahogy vagy!