"Összefogás egy érdekért, AZ ÉLETÉRT" volt a mottója annak a sajtótájékoztatónak, melyet 2015. április 23-án tartott a Kutyákkal az Életért Alapítvány (KÉA) a Nyugati-pályaudvar melletti bevásárlóközpontban. A KÉA kezdeményezésére 9 mentőszervezet írt alá szakmai együttműködési megállapodást: az SOS Mentőkutyás Egyesület, a Mancs a Kézben Egyesület, a Kutyák a Rák Ellen az Életért Alapítvány (GYÖMRŐ), a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány, a Tatabányai Polgári Védelmi és Kutató-mentő Egyesület, a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutyaiskola Alapítvány, a Neptun Búvárklub, a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület, a Kutyákkal az Életért Alapítvány.

- A cél nagyon egyszerű: egyedül gyengék vagyunk. Minden szervezet gyenge egyedül. Hogyha egy riasztás van, hogyha egy embert kell keresni, a legtöbbször hatalmas területeket kell átvizsgálni … ehhez nagy létszámú csapatok kellenek – mondta Szabó Gábor, a KÉA elnöke.

A KÉA Magyarországon elsőként nevezett ki "Jószolgálati Nagyköveteket", akik nem mások, mint az Irigy Hónaljmirigy zenekar tagjai. Sipos Péter zenekarvezető az összefogás értékét emelte ki.

Sor került Dr. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke, és Szabó Gábor, a KÉA elnöke közötti együttműködési megállapodás aláírására is. „Sokszor vannak olyan esetek, amikor a legkisebb településen is a polgármester az, aki a legjobb mentésvezető” – nyilatkozta Orlik Zoltán, a KÉA nagykövete.

A tiszteletbeli követek, valamint a tiszteletbeli önkéntesek kinevezése után a KÉA Mentőkutyával az Emberekért első nívódíját is átadták, melyet Leczki Sarolta vehetett át munkásságáért.

Bővebben is beszámolunk az eseményről a Gyömrő Infó Magazin következő adásában.

Kutyakkal

06:00, 12:00, 18:00, 21:51 - Gyömrő Info Magazin
06:12, 12:12, 18:12, 22:04 - Önkormányzati félóra - Horváth István
06:36, 12:36, 18:36, 22:27 - GyömrőSínház - Vörös bestia (ism.)
08:41, 14:41, 20:41, 00:33 - Gyere ahogy vagy!!