Több forrásból is úgy értesültünk, hogy a fenntartó mérlegeli annak lehetőségét, hogy bezárja a Gyömrői Szakrendelőt. A dolgozók ezt már kész tényként kezelik. 

Az elmúlt hetekben egyre több pletyka kezdett terjedni arról, hogy a fenntartó Bajcsy-Zsilinszky Kórház, valamint az Állami Egészségügyi Ellátó Központ legkésőbb 2018-ban be kívánja zárni a gyömrői szakrendelőt. Ma délelőtt Gyenes Levente korábbi polgármester facebook oldalán írt arról, hogy megkezdik az egyeztetéseket az illetékesekkel, hogy megvédjék az intézményt. Ezt megerősítette Mezey Attila alpolgármester is.

A SIGNAL Média több, egymástól független forrásból is úgy értesült, hogy valóban napirenden van az intézmény bezárása. Információink szerint erre több, szám szerint három forgatókönyvet dolgoztak ki az illetékesek. Hivatalosan most még csak az előzetes hatástanulmányok folynak, de sokat mondó, hogy egyre másra maradnak el, vagy szűnnek meg rendelések a rendelőben. A neurológiai rendelés bizonytalan ideig szünetel, és több szakorvos sem rendel. Bizonyos rendelések csak napi 2-3 órában elérhetőek, mert ekkora terhelést bírnak csak a gépek, de a fül-orr-gégészet például heti egyetlen napon, összesen 5 órában rendel. Még rosszabb a helyzet az ortopédián és a bőrgyógyászaton. Az elmúlt hónapokban egyes gépeket átszállítottak Monorra, legfrissebb információink szerint most épp egy terheléses EKG eszközt kellene átadniuk a Monori rendelőnek. Így Gyömrőn ilyen berendezés nem maradna.

A legnagyobb közösségi oldalon egyre-másra panaszkodnak a betegek az áldatlan állapotok és elmaradó rendelések miatt, míg a dolgozók pedig arról írnak, hogy előbb-utóbb lakat kerül az egész épületre.

Egészségügyi körökből származó információnk szerint a fenntartó mérlegeli a teljes bezárás mellett a részleges bezárást is, vagyis hogy csak néhány rendelést megtartva egy épületben üzemelne tovább rendelő. Meg nem erősített hírek szerint olyan tervezet is készül, mely szerint a teljes szakrendelőre lakat kerül, a betegeket pedig busszal szállítanák át Monorra.

Lehet, hogy hamarosan senki nem mehet már a rendelőbe...A Gyömrői Szakrendelő ellátási körzetébe közel ötvenezer ember tartozik. Mezey Attila alpolgármester megkeresésünkre azt mondta, hogy a városvezetés elkötelezett a rendelő fenntartása mellett, és bár sem jogi sem egyéb kötelezettsége nincsen, minden támogatást meg kíván adni a jövőben is a működtetéshez, fejlesztéshez. Az alpolgármester arról is beszélt, hogy a napokban személyesen egyeztetnek a fenntartó képviselőjével. Hozzátette: konkrét javaslatcsomaggal mennek majd, melyben szerepelnek majd az önkormányzat esetleges vállalásai. Ezekről Mezey Attila csak annyit mondott, hogy anyagi támogatás mellett az épület felújítása és szerepet kaphat benne.

Információink szerint lakossági megmozdulás is szerveződik a szakrendelő megmentése érdekében. Az alpolgármester erre reagálva azt mondta, hogy hallottak róla, és az önkormányzat minden lobbi tevékenységet koordinálni fog a közeljövőben, ami a rendelő megmentését célozza.  

Miközben úgy tűnik, hogy az államnak nincs pénze a Gyömrői Szakrendelő fenntartására, a térségben másra szerencsére azért jutnak források. December 22-én döntött a kormány arról, hogy 800 millió forinttal támogatja egy új sportcsarnok építését Gyálon.

Természetesen az ügyben megkerestük a Bajcsy kórház sajtóosztályát is. Kérdéseinket írásban küldtük el hétfőn és kedden is, de egyelőre semmilyen választ nem kaptunk. Ha mégis érkezne, frissítjük cikkünket. 
06:00, 12:00, 18:00, 20:59 - Gyömrő Info Magazin
06:13, 12:13, 18:13, 21:13 - Önkormányzati félóra - Gyenes Levente
06:40, 12:40, 18:40, 21:39 - Szemtől szemben - Hajdú András
07:12, 13:12, 19:12, 22:11 - Könyves percek
07:34, 13:34, 19:34, 22:34 - A doktor
07:41, 13:41, 19:41, 22:47 - Honvéd 7
07:52, 13:52, 19:52, 22:54 - Sporttárs - Tóth József
08:29, 14:29, 20:29, 23:30 - Gyere ahogy vagy!!