Folytatódik a kormányablak megnyitása körüli bohózat Gyömrőn. A tavaly szeptemberben bezárt okmányiroda átalakítása megtörtént, de azt senki sem tudja, mikor nyithat ki újra.

Hónapok óta foglalkozunk a gyömrői kormányablak kérdésével. A Pest Megyei Kormányhivatal 2018 szeptemberének közepén zárta be az épületet azért, hogy átalakítva kormányablakként nyisson ki újra. A munkálatok meg is indultak, sőt: véget is értek. Az eredetileg húsvétra tervezett megnyitásból előbb május, majd június lett.
A vadonat új irodai széken még a védőfólia is rajta vanA kormányablak azonban zárva van, csak a gaz veri fel a lépcsőt. Az ablakokon benézve látható, hogy a bútorok is bent vannak, bár pár hete még munkások dolgoztak az épületben, de nem tudni mit csináltak.

Egy ideig azzal magyarázták a csúszást, hogy egy magáncélú filmforgatás során megsérült az épület egyik ablaka, amit ki kell cserélni, ám időközben ez is megtörtént, mégsem adták át a kormányablakot.A dolgozói konyha is elkészült


Jó ideje azonban semmilyen magyarázat nem érkezik, mivel április 30-a óta egyetlen megkeresésünkre sem reagált a Pest Megyei Kormányhivatal sajtóosztálya. Pedig volt belőle néhány: ezekben már afelől is érdeklődtünk, hogy igazak-e azok a hírek, miszerint nincs elegendő ügyintéző a nyitáshoz? A SIGNAL Média ugyanis több forrásból is úgy értesült, hogy nem áll rendelkezésre elegendő ember, ezért a térség több kormányablakából akartak átirányítani ügyintézőket, csakhogy akkor másutt alakult volna ki súlyos létszámhiány.

Nyáron lassabb a válaszadás

A féltucat sikertelen email után hétfőn telefonon kerestük a Pest Megyei Kormányhivatalt. Az ügyfélszolgálaton a sajtóosztály kapcsolását kértük, itt pár perc várakozás (zenehallgatás) után az ügyfélszolgálatos hölgy közölte: Rátkai Balázs sajtófőnök házon kívül van, de a sajtóosztály annyit azért üzent, hogy elnézést kérnek a válaszok csúszása miatt. Mentségükre a nyári időszakot hozták fel, ami azért is érdekes, mert április vége óta várjuk a válaszokat, vagyis elég korán beütött a nyár a Városház utcában.
Bár az épület hónapok óta zárva van, a spotlámpák éjjel-nappal világítanak


Az egyébként kedves és segítőkész hölgy türelmet kért tőlünk, mire jeleztük, hogy három hónapja nem kaptunk választ a kérdéseinkre, így a türelmünkre panasz nem lehet. Hozzátette: tisztában vannak a gyömrői problémával, de ennél többet nem tudott mondani.

Végül arra kért minket, a hét második felében próbálkozzunk újra. Mi természetesen nem adjuk fel, több, mint tíz hónappal az okmányiroda bezárása után is próbáljuk megtudni, mikor nyithat ki végre a kormányablak?
06:00, 12:00, 18:00, 20:26 - Gyömrő Info Magazin
06:12, 12:12, 18:12, 20:38 - Önkormányzati félóra - Gyenes Levente
06:40, 12:40, 18:40, 21:06 - Az orvos válaszol 31. rész
06:48, 12:48, 18:48, 21:14 - Egy falat kenyér... - Czutor Zoltán
07:20, 13:20, 19:20, 21:47 - Sporttárs - Rátonyi Róbert
07:55, 13:55, 19:55, 22:21 - Gyere ahogy vagy!