Napra pontosan egy évvel ezelőtt zárta be a Pest Megyei Kormányhivatal a gyömrői okmányirodát azért, hogy átalakítsák kormányablakká. Azóta sem nyitott meg.


Néhány éve ünnepélyes keretek között adta át Tarnai Richárd kormánymegbízott az új gyömrői okmányirodát. Az épületet az önkormányzat térítésmentesen adta át használatba a kormányhivatalnak, akik egy tágas okmányirodát alakítottak ki az egykori polgármesteri hivatali épületben.

Kisebb döccenők már a nyitást követően is voltak, mivel a kormányhivatal az önkormányzattal kötött megállapodás ellenére több mint egy évig nem volt hajlandó fizetni az épület közüzemi díjait. Ezt kénytelen volt a város a saját forrásaiból fizetni az állami szerv helyett. Miután foglalkoztunk az üggyel, hirtelen minden elmaradását rendezte a kormányhivatal.

Tavaly augusztusban aztán egy kiragasztott papírból kiderült: átalakítják az épületet kormányablakká. Ez több elérhető szolgáltatást jelent a lakosok számára. Az okmányirodát szeptember 15-én zárták be, akkor még huzamosabb időre – szólt a tájékoztatás.

Az első tervek szerint már karácsony előtt újranyitottak volna, de ez nem sikerült. Aztán a februári céldátum sem jött össze, ekkor már azt ígérték, hogy húsvétra megnyitnak.

A nyúl elment, az épület továbbra is zárva maradt. A munkások levonultak, látszólag minden készen állt a nyitásra. Még jött egy ígéret a májusi nyitásról, de innentől kezdve azonban a kormányhivatal nem válaszolt megkereséseinkre, így csak nem hivatalos információk érkeztek arról, hogy súlyos létszámhiánnyal küzdenek, és még átcsoportosítással sem tudják megoldani a nyitást.

Július végén aztán telefonon a kormányhivatal egyik sajtósa annyit tudott mondani: próbálják megoldani a nyitást, talán még augusztusban, de inkább ősszel. De ez sem biztos.

Az elmúlt napokban azonban komoly mozgolódás volt az épületben. Úgy tudjuk ott jártak az egykori ügyintézők is, felmérni a jelenlegi állapotokat. Nem kizárt tehát, hogy előbb-utóbb újra fogadhatja az ügyfeleket a gyömrői immáron kormányablakká bővített egykori okmányiroda.

A vecsési kormányablakból származó információk is ezt erősítették meg, ott úgy tudják, hogy októberben lehet esedékes a nyitás. Hozzátették: szinte biztosan még az önkormányzati választás előtt. Ha valóban így lesz, akkor rekordnak tűnő 13 hónapos zárva tartás után mehetnek ismét a lakosok gyömrőre ügyet intézni.
06:00, 12:00, 18:00, 20:39 - Gyömrő Info Magazin
06:18, 12:18, 18:18, 20:57 - Honvéd 7
06:34, 12:34, 18:34, 21:13 - A doktor
06:45, 12:45, 18:45, 21:24 - Turnébusz
07:45, 13:45, 19:45, 22:24 - Sztárportré 
08:07, 14:07, 20:07, 22:46 - Gyere ahogy vagy!