Ötven darab arcpajzsot adományozott gyömrői egészségügyi dolgozóknak az Üllő Te Vagy! Egyesület hétfőn délután. Az első adagot a Rendelőintézet munkatársai kapták.

A vírusveszély miatt egy ideje minden védőeszközre fokozottan nagy igény van az egészségügy területén. Bár elvileg az állam gondoskodik ezek beszerzéséről és elosztásáról, a gyakorlat mást mutat: háziorvosok és egészségházi dolgozók is kértek már segítséget az önkormányzattól.

A város pedig segített is: mosható maszkok, fertőtlenítőszerek vásárlásával és adományozásával támogatta az ápolók és orvosok munkáját – mondta a SIGNAL médiának Tóth János alpolgármester. Az önkormányzat lehetőségeihez mérten folyamatosan próbál segíteni az egészségügyi dolgozóknak, tette hozzá a városvezető.

Hétfőn viszont a városhatárokon túlról jött segítség: az Üllő Te Vagy! Egyesület jóvoltából ötven darab arcpajzsot kapott a gyömrői Egészségház, valamint a Mentőállomás. Fricsovszky-Tóth Péter az átadáson elmondta: az üllői civilek a Pest Megye Te Vagy egyesülettel, valamint egy 3d nyomtatással foglalkozó céggel közösen biztosítják az adományokat.

Eddig összesen közel kétszáz arcpajzsot adtunk át Üllőn, Vecsésen és most Gyömrőn – mondta a SIGNAL Médiának Fricsovszky. Megható, mennyire hálásak ezekért az eszközökért a dolgozók, akik nagy hasznát vehetik a pajzsoknak az egyes beavatkozások során.


A rendelőintézet munkatársai az ajándék pajzsokban (balszélen Tóth János alpolgármester, hátul középen maszkban Fricsovszky-Tóth Péter)A plexiből készült pajzs gumis pántot kapott, ami könnyen állítható a viselői igényei szerint.

Az ötven darab pajzsból 20 darabot a rendelőintézet munkatársai vehettek át, a többit pedig a mentőállomás és a helyi orvosok kapják meg hamarosan.
06:00, 12:00, 18:00, 21:51 - Gyömrő Info Magazin
06:12, 12:12, 18:12, 22:04 - Önkormányzati félóra - Horváth István
06:36, 12:36, 18:36, 22:27 - GyömrőSínház - Vörös bestia (ism.)
08:41, 14:41, 20:41, 00:33 - Gyere ahogy vagy!!