Augusztus 21-én írt arról közösségi oldalán Árkosi Brigitta a HEGY gyömrői önkormányzati képviselője, hogy nem lesznek padok és székek a Fekete István Általános Iskolába hamarosan érkező konténertantermekben. A májusban megválasztott képviselő posztjában azt írta: megkérdezett pár igazgatót, és egy általa ajánlott intézményvezető segít abban, hogy legyenek bútorok a konténertanteremben.

Bár a konténerek csak szeptember második felében érkeznek meg (az érintett két osztály addig a Prause József Közösségi Házban tanul majd), megkerestük az iskolát fenntartó Monori Tankerületet, hogyan lehetséges az, hogy nem gondoskodnak a megfelelő bútorokról a gyerekek számára?

A tankerületi igazgató válaszában kategorikusan cáfolta Árkosi állításait. dr. Hrutkáné Molnár Mónika azt írta: a gyömrői Fekete István Általános Iskolában minden diák számára biztosítottak a tanulói bútorok, amiket a tankerület saját hatáskörben szerzett be. A tankerületi vezető hangsúlyozta, ehhez nem kértek és nem is kaptak segítséget sem helyi szervezettől, sem pedig magánszemélytől.

A Fekete István Általános Iskola évek óta tartó kálváriája igazi kampánytéma lett a városban. Az elmúlt időszakban a HEGY képviselőinek javaslatára és szavazataival döntött arról a képviselő-testület, hogy több mint húszmillió forintért lebontatnak egy iskola melletti épületet, hogy növeljék a gyerekek számára az udvar méretét. Bár akkor még társadalmi munkáról, összefogásról beszélt Horváth István a HEGY vezetője, mindez megmaradt a szavak és ígéretek szintjén, és csak a szülők önzetlen munkájának volt köszönhető, hogy sikerült a bontás utána tereprendezés, udvar kialakítás néhány nappal a tanévkezdés előtt.

A szülők a szülői munkaközösség vezetésével évek óta erejükön felül dolgoznak az intézmény javítgatásán, oktatásra alkalmas állapotok fenntartásán, ami a fenntartó tankerület feladata lenne, ám az állami szerv pénzhiányra hivatkozva évek óta nem tud érdemi felújításokat végezni. A kormány ugyan korábban döntött az iskola lebontásáról és új iskola építéséről, a gazdasági helyzetre hivatkozva a projektet felfüggesztették, miközben a kritikán aluli állapotban lévő épülethez sem nyúltak.

Ezzel párhuzamosan a Gyömrői önkormányzat az elmúlt három évben százmillió forint feletti összeget fordított az iskola bontási és építési projektjére, valamint az ideiglenes konténeriskola megépítése kapcsán vállalt feladatai elvégzésére. Egyelőre úgy tűnik, hiába.
06:00, 12:00, 18:00, 20:39 - Gyömrő Info Magazin
06:18, 12:18, 18:18, 20:57 - Honvéd 7
06:34, 12:34, 18:34, 21:13 - A doktor
06:45, 12:45, 18:45, 21:24 - Turnébusz
07:45, 13:45, 19:45, 22:24 - Sztárportré 
08:07, 14:07, 20:07, 22:46 - Gyere ahogy vagy!