A HEGY Gyömrői polgármesterjelöltje ezúttal a lakóhelyével kapcsolatban nem mondott igazat.


Meggyűlik a baja a kampány során a valósággal Horváth Istvánnak. A Hajnal Egyesület Gyömrőért (HEGY) önkormányzati képviselője, egyben polgármesterjelöltje pár napja fizetett facebook posztban, majd nyomtatásban számolt be róla, hogy Ő tárgyalta le egy új, gyömrői katolikus iskola elindítását. Alig egy nappal később ezt maga a Katolikus Egyház cáfolta: a Váci Egyházmegye azt írta, kizárólag Virágh József plébánossal tárgyaltak az ügyben, Horváth ezeken az egyeztetéseken nem vett részt.

Kedden megint jégre futott a lelkes polgármesterjelölt, miután a Helló Gyömrő! nevű helyi facebook csoportban jelent meg egy poszt, mely arról szólt, hogy van olyan gyömrői jelölt, aki nem a városban él. Alapvetően egyébként ezzel nincs probléma, hisz nem kötelező azon a településen élni, ahol a jelölt indulni kíván.

Aztán a poszt alatt össznépi találgatás indult arról, ki lehet az érintett? Viszonylag hamar Horváth Istvánban azonosították a nem Gyömrőn élő polgármesterjelöltet. Szervezete a HEGY hosszú kommentben reagált, melyben nem cáfolták az állítást, helyette arról értekeztek, hogy vajon mi számít Gyömrőn élésnek, mennyi időt kell a városban tölteni, vagy aludni ahhoz, hogy valaki itt éljen?

Váradi Attila, Horváth párttársa, egyben képviselőjelöltje sem segítette közelebb a megoldáshoz a lakosokat, helyette arról írt, hogy minden postaládába dobtak szóróanyagot.
Később Kis Attila, szintén HEGY szipmatizáns vette védelmébe Horváthot, igaz közben már kevésbé burkoltan érzékeltette: Horváth nem Gyömrőn él, de "heti hét napot jár ide, itt élnek a barátai és az anyukája is".

Megérkezett aztán maga az érintett Horváth István is, aki a korábbi hozzászólókhoz hasonlóan nem adott választ a kérdésre, helyette kávézni hívta gyömrői irodájába és családi házába a poszt íróját. Miután erre újabb kérdést kapott kategorikusan közölte: „Gyömrőn élek, ezért is láthatnak minden nap a boltokban. Most már léphetünk tovább?”


Horváth egyértelműen állítja: Gyömrőn él, hisz itt jár boltbaLéphetnénk, ha Horváth igazat írt volna. De nem. A polgármesterjelöltnek valóban van Gyömrőn egy családi háza a Szent István úton, ahol jelenleg az édesanyja lakik. Horváthnak is ez a bejelentett lakcíme, illetve a cégének (Via Optima Kft.) a székhelye.

Horváth István azonban pár éve Budapesten, a jó nevű Marina-parton él családjával. A 13. kerületi Csavargyár utcai lakás, melyet 2021-ben vásároltak a cége nevén van. Ez a bejelentett lakcíme Horváth feleségének is. A Duna-parti, 84 m2-es 4 szobás társasházi lakás igen jó helyen van, az építtető nem véletlenül a „nagyvárosi élet, vízparti hangulat” mottóval hirdeti a területen lévő ingatlanokat. A szép, rendezett ház bejáratánál meg is találtuk a család postaládáját, rajta az összes családtag, és a tulajdonos cég nevével.Nagyvárosi élet, vízparti hangulat - hirdeti az építtetőA család minden tagjának neve szerepel a postaládán, az állítása szerint Gyömrőn élő Horváth Istváné is


Azt, hogy Horváth sokat tartózkodik Gyömrőn senki nem vonta kétségbe, bár nem lehet egyszerű az időbeosztása úgy, hogy a borászata Szekszárd közelében van, míg a vagyonnyilatkozata szerinti munkahelye Szécsényben.
Nem az első, aki máshol él


 
Azzal sokaknak vélhetően nincs problémája, ha egy képviselő vagy akár polgármester nem az adott településen lakik, ha egyébként a feladatait a lakosok által elvárt szinten ellátja. Nem Horváth az egyetlen, aki nem Gyömrőn él vagy élt. Gyenes Levente évekig Gödöllőn lakott, bár Gyömrői ingatlanokkal Ő is rendelkezett, és mind a vállalkozásai, azok ügyvitele, mind a családja ide kötötte.

Még alpolgármesterként költözött el Gyömrőről Hodruszky Lajos jelenlegi képviselő, aki Péteriben építkezett, jelenleg is ott él.

A mostani képviselőjelöltek között is találni olyat, aki nem Gyömrőn él, így például a Mi Hazánk jelöltjei közül ketten is: a 8-as választókörzetben induló Pap Béla, aki szintén Péteriben él, míg a 6-os körzet jelöltje Tóth Attila Üllőn lakik.

A különbség, hogy ezek a jelöltek már a bemutatkozó írásukban jelezték, hol élnek. A probléma tehát nem az, ha valaki fizikailag nem Gyömrőn él, hanem ha ezt a bizonyható tényt tagadja, próbálja elhallgatni, ezzel megtévesztve a választókat.

Nyilván lehet arról hosszas polémiát folytatni, mi számít helyben élésnek, szükséges-e ahhoz Gyömrőn aludni, hogy valaki itt is éljen. Az sem vonható kétségbe, hogy a közösségért, lakosokért végzett munka sem gyömrői lakcímhez vagy 24 órás itt tartózkodáshoz kötött, így már csak ezért sem érthető, Horváth miért nem vállalta fel, hogy a fővárosba költözött?
06:00, 12:00, 18:00, 20:39 - Gyömrő Info Magazin
06:18, 12:18, 18:18, 20:57 - Honvéd 7
06:34, 12:34, 18:34, 21:13 - A doktor
06:45, 12:45, 18:45, 21:24 - Turnébusz
07:45, 13:45, 19:45, 22:24 - Sztárportré 
08:07, 14:07, 20:07, 22:46 - Gyere ahogy vagy!